Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Mevsimsel Estetikler Nedir ?

Mevsimsel Estetikler Nedir ?

Estetik uygulamalar hemen her mevsimde uygulanabilme özelliğindedir. Ancak pek çok estetik ameliyatın yapıldığı zaman dilimine göre de bir avantaj sağladığı gerçek. Bazı estetik operasyonlar sonbahar ve kış aylarında yapılması daha ideal olabilmektedir. Estetik operasyonlar hemen hemen tüm dünyada her mevsim kolaylıkla yapılıyor. Ancak popülerliği bir yana bazı uygulamaların mevsimlere göre yapılmasının pek çok avantajı bulunuyor. Özellikle bazı estetik uygulamalar havanın güneşli ve nemli olmasına göre iyileşme sürecini de etkileyebiliyor. Bazı estetik uygulamalardan sonra cildin 1 – 1,5 ay kadar güneş görmemesi avantajlı olabilir.
Sonbahar ve Kış aylarında Yapılması İdeal Olan Estetik Uygulamalar

Karın Germe (Abdominoplasti)
Doğum sonrası veya kilo alıp vermeler neticesinde karın kaslarındaki gevşeme ile karın bölgesinde göze hoş gözükmeyen fazla deri ve yağ dokusu meydana gelir. Bu fazla deri ve yağ dokusunun alınması, eski kas gerginliğine kavuşmasını sağlayan ameliyata ise Abdominoplasti denir. Bu ameliyatın ardından karın bölgesi ve çevresinde göze çarpan bir düzelme dikkat çekiyor. Abdominoplasti eşliğinde liposuction işlemi uygulanıyor ve sırt ve bel bölgesinde incelme sağlanabiliyor. Fakat alt karın bölgesinde hafif derecede çatlak ve sarkma olan kişilerde mini-abdominoplasti uygulanıyor. Fakat aşırı derecede çatlak söz konusu ise fatal abdominoplasti dediğimiz uygulama devreye giriyor. Abdominoplasti ve liposuction kombin uygulanarak düz bir karın bölgesi, orantılı bir bel dolaşım sisteminde herhangi bir sorun yaratmadan oluşturulması hedefleniyor. Deri altından gizli dikişler yapılıyor. 3 saat süren abdominoplasti işlemi hastane ortamında ve genel anestezi ile yapılan cerrahi bir müdahaledir. Hastanede duruma göre 1 veya 2 gece kalınabilir. Taburcu olunduktan sonraki 2 haftalık süreçte korse takılması isteniyor. Hasta 1-2 hafta içerisinde sosyal yaşamına dönüyor. Eriyebilen dikişler kullanıldığından dikiş alma gibi bir problem olmuyor. Ameliyat isi ise çamaşır veya bikini altında kalacak şekilde ayarlandığından kişiye hiçbir zorluk çıkarmıyor. Bu ameliyatın zayıflama ameliyatı değil, bir estetik ameliyat olduğu ise unutulmamalıdır.


Meme Estetiği

Şekil ve fonksiyon bakımından kadınlar için oldukça önemli olan bir bölge olan göğüsler için estetik operasyonlar sıklıkla yapılmaktadır. Göğüslerde ortaya çıkan problemler kişinin hem sağlığını hem de sosyal yaşantısını zora sokabiliyor. Büyük göğüslerin bel ağrısı, kamburluk, fıtık gibi sorunları tetiklediği biliniyor. Ayrıca bayanların kıyafet seçme özgürlüğünü de kısıtlıyor. Uyguladığımız meme operasyonları arasında meme küçültme, meme büyültme, meme asimetrisi ve meme dikleştirme gibi işlemler bulunuyor. Meme dikleştirme operasyonları ile bayanların hızlı kilo alıp vermeleri veya hamilelik sürecinden sonra yaşayabildiği meme sarkmasının önüne geçilebiliyor. Meme küçültme ameliyatı, büyük memelerin getirdiği pek çok sağlık problemini (bel ağrısı, enfeksiyon, pişik) ortadan kaldırmaktadır, bununla beraber kişinin fiziğine uygun estetik bir görüntü sağlamaktadır. Meme büyütmede ise kişinin doğuştan veya hormonal nedenlerle fizik yapısına göre ufak kalan göğüslerin orantılı bir hale getirilmesi maksadıyla yapılan estetik bir operasyondur. Meme büyütme estetiği sonrasında göğüs bölgesi ortalama 1 hafta kadar bandajlı kalacaktır. Bu sebeple bu estetik ameliyatın sonbahar aylarında yapılması hasta için daha avantajlı olacaktır.


Burun estetiği
Burun estetiği günümüzde en sık yaptırılan estetik ameliyatlardan birisidir. Hem sağlık açısından hem de estetik manada oldukça yoğun bir talep ile karşılaşılan burun estetiğinde hastanın istediği gibi, yüze uyumlu ve abartısız burun yapısı başarılı operasyonlarla gerçekleştirilebiliyor. Burunda doğuştan veya sonradan olan şekil bozuklukları bu operasyon ile düzeltilebiliyor.


Kulak estetiği
Kulak, tıpkı yüzümüzün diğer elemanları gibi oldukça önemli, işlevselliği ve estetikliği bakımından özen gösterilmesi gereken bir organımızdır. Kulaklarda doğuştan veya sonradan oluşmuş pek çok deforme görülebiliyor. Kulak problemlerinden en sık görüleni kepçe kulak dediğimiz deforme şeklidir. Kulağın kafatası ile açısının çok fazla olması, kulağın olması gerekenden daha önde olması bu soruna işarettir. Kulak içi kıvrımlarının ve kıkırdak yapıdaki sorunlar ile ortaya çıkmaktadır.


Göz kapağı estetiği
Gözlerimiz bizler için oldukça önemli, hem işlevsel hem yüzümüzün en önemli parçası olması nedeniyle öne çıkmaktadırlar. Blefaroplasti (göz kapağı estetiği) dediğimiz estetik işlem, kaş kaldırma, alın gerdirme gibi ameliyatlar ile kombin bir şekilde yapıldığında ve yanaklardaki düşüklük için yapılan yanak germe operasyonu ile birlikte yapılırsa sonuç çok daha tatmin edici oluyor ve hastayı çok daha memnun ediyor.


Yüz Gençleştirme Estetiği
Yüz gençleştirme estetiği günümüzde oldukça revaçta olan estetik uygulamalardan birisidir. Ameliyatsız gerçekleştirilen bu uygulama göz altı ışık dolgusu, fokuslu ultrason, kimyasal ve organik peeling ve diğer yüz dolgu uygulamaları gibi operasyonları kapsamaktadır. Lazerle uygulanan leke tedavisi de bir başka uygulamadır. Bu işlemlerin en büyük özelliği ağrısız, acısız ve zamandan tasarruf yapılabilecek konumda olmasıdır. Bu operasyonlar için ise yine sonbahar veya kış ayları uygun görülmektedir.


Liposuction
Yağların yoğun olduğu bölgelere uygulanan Liposuction işlemi, göğüs yanakları, karın, kalça, boyun, kollar, çene altı, basen, sırt, bel, dizlerin iç kısımları, uyluk gibi kısımlar için uygulanmaktadır. Ameliyat sonrasında kilo alınsa dahi operasyon öncesi kadar bölgeler yağlanmıyor. Vücudunu şekle ve bakıma sokmak isteyenlerin özellikle tercih ettiği bir operasyon Liposuction. Uygulamada ise deri üzerinde küçük bir delikten kanül kullanılarak negatif basınç yoluyla vücudun belirli bölgelerinde depolanan yağların dışarı alınması şeklinde uygulanıyor. Liposuction’ın bir zayıflama ameliyatı olmadığı unutulmamalıdır. Bu ameliyat vücudun yeniden şekillendirilmesi için yapılmaktadır. Bölgesel yağlanmaların üstesinden gelme amaçlı yapılmaktadır, şişmanlık tedavisi değildir.


PRP Uygulama
PRP uygulama kısaca kişinin kendi kanının santrifüj edildikten sonra plazma kısmının alınarak tekrar saçlı deri, yüz, boyun, dekolte, ellere uygulanması işlemine denmektedir. Saçtaki amaç saç dökülmesini engelleme, saç kuvvetlendirme, baskılandırma içindir. Bu uygulamaya esasen mezoterapi türüdür. Fakat rutin mezoterapiden farkı seansların daha aralıklı uygulanması gerekmektedir. Örneğin yüzde ve saçlı deride 15 gün veya ayda 1 şeklinde uygulanır. Bu işlem iki ve üç hafta ara ile tekrar uygulanır. Altı ayda bir tekrar yapılıyor. Büyüme faktörleri yavaşlamış vaziyette olan hücre rejenerasyonun hızını artırmaktadır. Zamanla cilt daha sıkı ve sağlıklı bir görünüm kazanıyor.


Dudak Estetiği
Yüzümüzün estetik görünümünde önemli rol oynayan dudakların şekillendirilmesi, daha estetik bir hale getirilmesi günümüzde mümkündür. Bu estetik türünde ince dudaklar asit bazlı dolgu maddeleri ile kalınlaştırılabiliyor. Aynı bu şekilde çok kalın dudaklar inceltilebiliyor. İleri yaşlarda görülen yanlardaki dudak sarkmalarını cerrahi yöntemler ile düzeltmek mümkün.


Boyun Estetiği
Halk arasında “gıdı” diye tabir edilen çene altındaki dolgunluk genç yaşlarda dahi ortaya çıkabilmektedir. Bu estetik açıdan rahatsızlık veren kişinin görüntüsünü etkileyen bir problemdir. Yaş ilerledikçe çene yapısındaki deri kendisi salıyor, gevşiyor. Boyun bölgesindeki sarkmalar kişinin yalını olduğundan çok daha fazla gösteriyor. Boyun bölgesinde çıkan bu can sıkıcı sarkmalar boyun bölgesinde yapılacak estetik cerrahi işlem ile düzeltilebiliyor.


Yazın Yapılan Estetik Operasyonları Yazın Uygulanan Estetik Tedaviler


Yaz mevsimine girerken, lazer epilasyon, selülit tedavileri, meme estetiği, karın germe, liposuction gibi birçok tedavinin yapılmasında güçlük olduğu hatta imkansız olduğu söylense de bu işlemler için gelişen teknoloji birçok imkanlar sunmaktadır.


Yazın Uygulanan Estetik Ameliyatlar
Yazın en sık yapılan ameliyatlar arasında, liposuction (yağ aldırtma), karın germe, kol ve bacak germe, meme büyütme ve meme küçültme ameliyatları sayılabilir

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: