Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Liposuction Ameliyatının Süresini Belirleyen Etkenler Nelerdir ?

Liposuction Ameliyatının Süresini Belirleyen Etkenler Nelerdir ?

Liposuction operasyonu pek çok estetik operasyona kıyasla daha kolay olsa da bu operasyonunda belirli bir nekahet dönemi ve uygulama süresi vardır. Operasyonun uygulama süresi kişiye, alınacak yağ miktarına ve yağ alınacak bölge sayısına göre değişiklik gösterir. Liposuction operasyonu genel ya da lokal anestezi altında yapılabilir ve bu durumda operasyonun süresine etki eder.

Liposuction Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Liposuction yani yağ emme operasyonu duruma göre 1 ila 4 saat aralığında sürebilir. Operasyon küçük bir alanda tek kesi ile yapılacaksa ve kişinin fiziksel muayene sonuçları da uygunsa lokal anestezi ile yapılabilir. Eğer birden fazla bölgede çoklu bir operasyon yapılacaksa genel anestezi tercih edilir. Anestezi yöntemine göre de operasyonun s Liposuction operasyonunda 4.5 litreye kadar yağ vakumlanabilir. Bu miktar kan ve sıvı takviyesi ile arttırılabilir.

Miktarın artması doğrudan operasyonun süresinin de artması anlamına gelir. Vakumlanacak yağ miktarına göre operasyon tek seferde ya da aynı hafta içerisinde birden fazla seferde yapılabilir. Liposuction ameliyatı sonrasında kişinin yağ alınan bölgesine özel bir korse giymesi sağlanır. Bu korsenin amacı uygulama yapılan bölgenin doğru bir şekilde forma girmesini sağlamaktır. Liposuction Yaptıracaklara Tavsiyeler Liposuction en kolay estetik operasyonlardan birisidir. Operasyonun süresinin 4 saate kadar uzaması tamamen alınacak yağ miktarına, bölge sayısına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Uzun operasyonların zorlu olduğu algısı bu operasyonda çürütülmektedir.

Liposuction yaptırmaya karar verenler mutlaka bir plastik cerrah ile görüşmelidir. Bunun yanı sıra cerrah izin veriyorsa operasyonun lokal anestezi ile gerçekleşmesi talep edilebilir. Lokal anestezinin en önemli faydası operasyon sırasında hastanın ayağa kalkması ve bu sayede doktorun kişi ayaktayken son kontrolleri yapmasıdır. Bu sayede gerekli rötuşlar daha kolay bir şekilde yapılarak hem operasyonun etkisi arttırılır hem de ikinci operasyon ihtiyacı da ortadan kaldırılabilir.

Operasyon sonrasında aynı gün ya da bir gün sonra taburcu olmak mümkündür. Genel anestezi yapılan operasyon tamamında kişilerin bir gün hastanede kalması gerekir. Hastanede kalma süresinin 1 gün olduğu durumlarda endişelenmeye gerek yoktur.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: