Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Liposuction Ameliyatının Amacı Nedir ?

Liposuction Ameliyatının Amacı Nedir ?

Liposuction ameliyatı kişilerin spor ya da diyet programlarına rağmen şekillendiremedikleri bölgeler için uygulanan özel bir tekniktir. Vakumla yağ alma tekniği olarak da bilinen liposuction farklı yöntemlerle uygulanır. Kuru ya da ıslak olarak ifade edilen bu yöntemlerden hangisinin ne şekilde kullanılacağı ise uzman hekim muayenesine, kişinin ihtiyaçlarına ve hekimin uzmanlık geliştirdiği alana göre değişiklik gösterir.

Liposuction: Yağ Alma ve Şekillendirme Uygulaması Liposuction ile kilo verebileceğini düşünen insan sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Ancak bu teknik kesinlikle kilo verilmesini sağlamak için uygulanacak bir yöntem değildir. Sadece bölgesel olarak fazla yağların alınması ve vücut şeklinin istenilen hale gelmesi amacıyla uygulanan liposuction tekniğinde amaç sadece vücuttaki yağların orantılı olmasını sağlamaktır. Liposuction tekniği sadece vücut hatlarının çok daha güzel ve orantılı gözükmesine yardımcı olur. Bu yağ alma işlemi fazla kilolardan kurtulmak için kullanılamaz. Kişi yeterince spor yapıp diyet ile kilo veriyor ancak bölgesel incelme veya şekillenme konusunda sıkıntı yaşıyorsa liposuction tekniği tercih edilir. Liposuction ile Kilo Verilir mi? Liposuction tekniği ile 4 kilograma yakın yağ alımı gerçekleştirilebilir.

Ancak bu miktarın yüksek olması kilo kaybını amaçlayanları yanıltmamalıdır. İdeal kilosunun çok üzerinde olan kişiler zaten liposuction operasyonu için uygun değildir. Ayrıca vakumla yağ alma işleminin uygulanabilmesi için kişinin deri kalitesinin yüksek olması gerekir. Elastikiyetini kaybetmiş yani sarkmış derinin olduğu bölgelerde liposuction uygulaması yapılmaz. Uygulama yapılsa bile sonuçlar istenileni vermeyeceği gibi ek germe ameliyatına ihtiyacı da doğru orantılı olarak arttırır.

Bu bilgiler ışığında kişilerin temel olarak bilmesi gereken nokta liposuction için düzenli spor yapmanın ve sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğudur. Düzenli spor yapan ve spora bağlı olarak cilt elastikiyeti yüksek olan kişiler inatçı yağlanmalardan kurtulmak için rahatlıkla bu tekniği tercih edebilirler. Liposuciton temel olarak yağ alma tekniği olarak bilinse de lipolifting, lipoinjection gibi benzer tekniklerin de dahil olduğu bir süreç de olabilir. Vücuttan alınan yağların farklı bir bölgeye enjekte edilmesi ve dolgu olarak kullanılması da kişinin ihtiyaçları doğrultusunda tercih edilebilir. Bunun yanında Liposhapping ile de kişiye doğrudan yağ dolgusu yapılarak bölgesel şekillendirme sağlanabilir.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: