Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Kol Germe Ameliyatında Amaç Nedir ?

Kol Germe Ameliyatında Amaç Nedir ?

Kolun üst bölümünün arka ve iç kısımlarında, yağ birikimleri ve deri sarkması nedeniyle genellikle çeşitli sarkıntılar orta çıkmaktadır.

Kolun bu bölgesinin deri ve deri altı dokusu daha gevşek olduğu için sarkıklıklar sık görülebilmektedir. Bu sarkıklar ileri yaşa bağlı kolajen bozukluğu, ailevi yatkınlık, çok fazla kilo alıp verme ya da güneşe uzun süre maruz kalma gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Deri ve deri altı dokusunda yaşanan gevşemeler ile sarkıklıkları görülmeye başlanır. Sarkmaların ileri seviyesinde kollar 90 derece ile açıldığında kol altı bölgesinde yarasa kanadı oluşumu görülmektedir. Ancak medikal estetik ve estetik cerrahi gibi çözümler sayesinde bu gibi sarkmalar giderilebilmektedir.

Kolun sarkma nedenlerinin en başında kol altı bölgesinde yağlanma gelmektedir. Özellikle kısa süre içerisinde fazla kilo yapmak bu gibi sarkıkların görülmesine neden olmaktadır. Bu durum yalnızca kol bölgesinde değil vücudun birçok bölgesinde sarkmalara neden olmaktadır. Kol Germe Ameliyatı Kol germe operasyonlarında yağ alma ve deri fazlalığını alma gibi iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bazı durumlarda iki yöntem aynı anda uygulanabilmektedir. Operasyon bölgesi dirsek noktasından koltuk altı bölgesine kadar olan bölümde yapılır. Hafif sarkmalarda ise operasyon direkt olarak koltuk altı bölgesinden gerçekleştirilebilir.

Bu tarz durumlarda operasyon küçük bir kesi ile gerçekleştirildiği için ameliyat izi de yok denecek kadar az olmaktadır. Bu operasyon her ne kadar hafif bir operasyon olsa da genel anestezi altında yapılmalıdır. Ameliyat Süreci Genel anestezi gerektiren diğer operasyonlar gibi kol germe ameliyatı öncesinde de 6 saatlik açık süreci bulunmaktadır.

Ayrıca hastaların operasyondan üç günceden itibaren aspirin gibi çeşitli kan sulandırıcıları kullanmamaları gerekir. Operasyon sonrasında ise operasyonun gerçekleştirildiği bölgeye kanama veya sıvı birikimlerini engellemek amacıyla 2 ya da 3 günlüğüne lastik drenler yerleştirilebilmektedir. Operasyon sonrasında herhangi bir dikiş uygulanmazken, operasyondan 3 gün sonra kolun şekli için kolu saracak çorap gibi elastik bir bandaj uygulanır. Ameliyat sonrasında ağrı ise yok denecek derecede azdır. Hastanın rutin hayatına dönüş süreci ise oldukça kısadır.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: