Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Karın Germe Ve Mini Karın Germe Arasındaki Fark Nedir ?

Karın Germe Ve Mini Karın Germe Arasındaki Fark Nedir ?

Karın germe operasyonu temel olarak karın duvarının yeniden şekillendirilmesi anlamına gelmektedir. Abdominoplasti adı verilen operasyon ile karın bölgesindeki çatlaklar ve sarkıklıklar ortadan kaldırılabilmektedir. Bu sarkıklıkların giderilebilmesi için karın duvarında yer alan fazla yağ ve deri çıkarılır. Karın duvarında yer alan gevşek kaslar ise sıkılaştırılarak bölge yeniden şekillendirilir. Bu operasyon ile düz ve ince bir görünüme sahip bir karın bölgesi elde edilmektedir.

Karın germe operasyonları tam karın germe ve mini karın germe operasyonları olarak ikiye ayrılır. Bu yöntemlerin kullanımları ve elde edilen sonuç kişiden kişiye göre değişmektedir. Mini Karın Germe Mini karın germe operasyonu karın bölgesinde çok fazla kiloya sahip olmayan kişiler için uygundur. Bu işlem genel olarak cildin elastikiyetini kaybettiği ancak tam karın germe operasyonu için uygun olmayan kişilerde tercih edilen bir yöntemdir. Özellikle doğum sonrasında cilt altı dokusu göbek bölgesinin altında toplanmış olan kişiler için mini karın germe operasyonu uygulanabilir. Bu yöntemde göbeğin üst kısmına herhangi bir müdahale yapılmadığı için göbek deliği yukarıda bulunan hastalar da uygun adaylar arasında yer almaktadır.

Ancak operasyonun mini karın germe mi yoksa tam karın germe operasyonu mu olacağına operasyonu gerçekleştirecek olan cerrah hekim karar vermektedir. İki Yöntem Arasındaki Farklar Adından da anlaşılacağı gibi tam karın germe operasyonu, mini karın germe operasyonuna göre daha geniş kapsamlı bir operasyondur. Tam karın germe operasyonlarında göbek yerinde bırakılır ve karın ön duvarı derisi göbek üzerine kaldırılır.

Ayrıca bu operasyonda gevşemiş olan karın kasları da tüm karın bölgesinde sıkılaştırılır. Mini karın germe operasyonun da sadece karın derisi göbek bölgesine kadar kaldırılır ve göbeğin alt kısmında yer alan kaslara sıkılaştırılma yapılır. Tam karın germe operasyonun da olduğu gibi mini karın germe operasyonun da da gerek duyulduğu takdirde liposuction işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Mini karın germe operasyonunda operasyon sonrası bikini bölgesinde yer alan iz, tam karın germe operasyonunda oluşan izden daha kısa olmaktadır.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: