Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Karın Germe Operasyonları Kimlere Yapılır ?

Karın Germe Operasyonları Kimlere Yapılır ?

Halk arasında her ne kadar karın germe operasyonlarının sadece kilosu fazla olan kişilere uygulanan bir yöntem olduğu düşünülse de aslı öyle değildir. Karın germe operasyonları aşırı kiloya sahip kişilerin dışında zayıf ancak karın bölgesindeki derisi sarkmış ya da çatlak oluşmuş kişiler için de büyük faydalar sağlamaktadır. Abdominoplasty adı verilen karın germe estetiği doğum yapmış kadınlar için uygulanabilmektedir. Karın bölgesinde yer alan derinin elastikiyetinin kaybolması nedeni ile birlikte yağlanma şikayeti olan ileri yaştaki hastalarda da bu operasyon iyi sonuçlar vermektedir. Aşırı kilo ile birlikte karında sarkma görülen kişilerde karın germe operasyonları liposuction ile birlikte yapılabilmektedir. Sarkma olmayan kişilerde ise sadece liposuction uygulaması yeterli olmaktadır.

Karnın Görünümü Nelerden Etkilenir?

Karın bölgesinin görünümü etkileyen pek çok neden bulunmaktadır. Bu nedenlerin arasında ilk sırada da aşırı kilo gelmektedir. Karın bölgesinin görünümü aşırı kilodan ağır bir şekilde etkilenmektedir. Kısa süre içerisinde çok kilo almak ya da vermek, spor yapmadan aşırı kilo vermek, hamilelikte karnın aşırı büyümesi gibi durumlarda karın bölgesindeki derinin elastikiyeti kaybolur. Ayrıca deri üzerinde çeşitli çatlaklar da meydana gelir. Bu sarkmış bölgeyi daha sağlıklı hale getirmek ve çatlakları gidermek için karın germe operasyonları yapılmaktadır. Ayrıca karın germe ameliyatları daha sonra hamile kalmak için herhangi bir engel oluşturmadığından dolayı henüz anne olmamış ancak anne olmayı düşünen kişilerin bu operasyonu yaptırmasında herhangi bir sakınca yoktur Karın Germe Operasyonu İçin İdeal Adaylar Her ne kadar aşırı kilolu kişiler için bu operasyon uygulanabilir olsa da operasyonu yaptırmak isteyen kişilerin çok fazla kilo probleminin olmaması daha yüz güldürücü sonuçların elde edilmesini sağlayacaktır.

Adayların sigara kullanması operasyon için herhangi bir problem oluşturmasa da hastaların ameliyat öncesi ve sonrasında belirli bir süre sigara içmemeleri gerekmektedir. Bu durumu kabullenecek olan hastalar da operasyon için ideal hastalar arasında yer almaktadır. Hemen hemen herkes için yapılabilecek operasyon için yaş herhangi bir problem teşkil etmemektedir ancak operasyon geçirecek olan hastaların 18 yaşının üzerinde ve vücut gelişimini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: