Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Karın Germe Mi, Liposuction Mı ?

Karın Germe Mi, Liposuction Mı ?

Karın Germe
Kilo alımına, kilo kaybına veya yaşlanmaya bağlı nedenlerden dolayı karın bölgesinde gevşemeler ve sarkmalar oluşmaktadır. Karın bölgesinde gözlemlenen bu gevşemeler ve sarkmalar karın germe ameliyatı ile azaltılabilmektedir. Kilo değişimlerine bağlı olarak gelişen karın gevşemeleri ve sarkmaları, özellikle kadınlarda doğum sonrası dönemde yoğunlukla gözlemlenmektedir. Karın germe ameliyatı hastaların karın deformasyonları ile doğru orantılı olmakla birlikte ortalama 2 saat civarında sürmektedir. Ameliyatta cilt ve cilt altı dokular alınmakta, karnın duvar bölgesi güçlendirilmektedir.


Liposuction
Liposuction bir zayıflama ameliyatı değildir. Bölgesel olarak yağların alınarak bedensel incelme sağlayan bir işlemdir. Kısacası kilo vermek için yapılmaz. Yağ modelleme (“lipoplasty”) ya da sadece lipo olarak da bilinen liposuction, insan vücudunun belli bölgelerindeki yağ birikimlerinin özel bir vakumla veya özel enjektörlerle emilerek, vücuttan yağların uzaklaştırıldığı kozmetik cerrahi bir işlemdir. Liposuction ile derin katlardaki fazla inatçı yağlar alınırken, yüzeyel liposuction ya da liposculpture yöntemle kontur düzensizliğine neden olan yağ birikimleri de giderilebilmektedir.

Liposuction operasyonu diyet veya egzersiz için iyi bir alternatif değildir. Yani zayıflama operasyonu değil, bir vücut kontur düzeltme operasyonudur. Bu operasyonda, diyet ve egzersizle vücuttan uzaklaştırılamayan dirençli yağ dokusu alanlarına uygulanarak mevcut yağ hücrelerinin sayısı da azaltılmış olunur.


Karın germe amelityatı sonrası iyileşme süreci
Karın germe ameliyatından sonra hastaların belli bir süre korse kullanarak karın kaslarını güçlendirmeleri gerekmektedir. Hastaların durumuna göre değişkenlik göstermekle birlikte karın germe ameliyatlarından ortalama 4-5 hafta sonrasında hastalar normal yaşantılarına geri dönebilmektedir. Sadece göbek deliğinin altında kalan bölgenin gerilmesi amacıyla yapılan karın germe ameliyatı ise mini karın germe ameliyatı olarak adlandırılmaktadır. Mini karın germe ameliyatı, karın germe ameliyatına oranla daha sınırlı bir ameliyat olduğundan bel ve kasık bölgelerine herhangi bir etkisi olmaz. Mini karın germe ameliyatı alt karın bölgesinde gevşeme ve sarkma olan hastalara uygulanmaktadır. Karın germe ve mini karın germe ameliyatlarının estetik cerrahi uzmanları tarafından estetik cerrahi kliniklerinde veya tam teşekküllü hastanelerde yapılması gerekmekte, ayrıca karın germe ameliyatları öncesinde hastaların detaylı bir muayeneden geçirilmesi gerekmektedir.


Liposuction sonrası iyileşme süreci
Liposuction operasyonunda emniyet sınırı ortalama 4,5 litre olarak kabul edilmektedir. Bu orandan daha yüksek miktarda yağ alınabilir yalnız hastanın sıvı ve elektrolit dengesini sağlayacak önlemler de alınmalıdır. Hastada daha geniş alanlar mevcutsa 3-6 ay sonra tekrar liposuction yapılabilir. Küçük lokasyonlarda Lokal anestezi, daha büyük bölgesel alanlarda lokal anestezi ve sedasyon (damar yolu ile uyutma) kombinasyonu tercih edilir. Çok geniş uygulamada genel anestezi uygulanabilir. Operasyon vakum uygulanacak bölgelerin durumuna göre 0,5 – 3 saat arasında değişir. Operasyon sonrası pansumanı yapılıp özel liposuction giysisi giydirilir. Operasyonun büyüklüğüne ve uygulanan anesteziye bağlı olarak aynı gün veya bir gün sonra hastaneden çıkabilirsiniz. Uygulanan işleme bağlı olarak 2gün ila 2 hafta arasında normal iş hayatınıza dönebilirsiniz. Operasyon sonrası çok belirgin bir ağrı oluşmaz, ağrı kesiciler verilerek bu sizi rahatlatır. İşlem yapılan alanda ödem, renk değişimi, hissizlik veya karıncalanma olabilir bunlar 3 hafta içinde kendiliğinden geçer. Liposuction giysisini (korse) yaklaşık 5 hafta giymeye devam edilir.

Liposuction kanül giriş alanları 2-4 mm boyutunda olmakta ve 3 ay içinde belli belirsiz hale gelir. Üçüncü haftadan sonra operasyonun vücudunuza verdiği yeni şeklin farkına daha iyi varırsınız. 6ay-1yıl arasında liposuction alanı son şeklini alır. Liposuction operasyonu genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ruh sağlığını düzeltebilen kozmetik cerrahi bir işlemdir.

Liposuction Yapılabilecek Bölgeler Gıdık bölgesi Kol Sırt Bel Karın Mide bölgesi Basen Uyluk içi Erkeklerde meme büyümesi Diz içi

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: