Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Karın Germe Ameliyatı Olduktan Sonra Hamilelikte Sorun Yaşanıyor Mu ?

Karın Germe Ameliyatı Olduktan Sonra Hamilelikte Sorun Yaşanıyor Mu ?

Hamilelik süresince kilo kazanımı ve karın bölgesindeki kasların aşırı gerilmesi nedeni ile hamilelik esnasında çeşitli çatlaklar ve doğum sonrasında sarkmalar meydana gelebilmektedir. Bu durumdan rahatsız olan hastalar karın germe operasyonları sayesinde istenmeyen durumlar giderilebilir.

Hamilelik sürecinde bebeğe yer açılması için karın kasları orta bölgeden kenara doğru kaymak suretiyle bebeğe yer açmaya çalışır ancak doğum sonrasında eski konumuna tekrar dönemediği için karın duvarında çeşitlik elastikiyet kayıpları ve şişkinlikler meydana gelir. Bunların giderilmesi için doğum sonrasında karın germe operasyonları güvenle yapılabilmektedir. Ancak hamilelikten önce karın germe operasyonu yaptırmayı düşünenler için uymaları gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Hamilelik Öncesi Karın Germe Karın germe ya da mini karın germe operasyonlarından sonra hamilelikte herhangi bir problem olmamaktadır. Karın germeden operasyonlarından sonra görülen hamileliklerde bebeğin rahimdeki gelişimine herhangi bir zarar gelmemektedir. Bu yüzden karın germe operasyonu geçirmiş olan kişilerin operasyondan sonra hamile kalmalarında herhangi bir problem bulunmamaktadır.

Ancak operasyon öncesinde kullanılacak anestezik ilaçlar ve ameliyat sonrası kullanılacak olan antibiyotiklerin herhangi bir şekilde bebeğe geçmemesi için hamileliğin ilaç kullanımı bittikten bir süre sonra başlaması tavsiye edilmektedir. Ancak operasyon, bebeğin hiçbir şekilde anatomik yönden hamilelik sürecini engellememektedir. Operasyon ve Hamilelik Operasyon sonrasında hamile kalmada herhangi bir problem olmamaktadır. Ancak genel olarak doktorlar doğum sonrası da benzer sarkmaların ve çatlakların meydana gelmesinden dolayı bu operasyonun tekrar yapılmaması için hamilelik planı olanların karın germe operasyonunu, doğum sonrası döneme bırakmalarını tavsiye etmektedirler.

Karın bölgesinde yeni deformasyonların yaşanmaması için operasyonu doğum sonrasına ertelemek isteyen hastaların doğumdan ancak bir yıl sonra ameliyat olabileceklerini bilmeleri gerekmektedir. Bu yüzden operasyonun ne zaman yapılacağı hastanın tercihine bırakılmaktadır. Bu süreçte hem doğumdan sonra karın kasları eski haline döner hem de gebelikte alınan kilolar verilmiş olur. Ayrıca doğumdan sonraki ilk altı aylık emzirme süreci geçmiş olduğundan doğumdan bir yıl sonra gerçekleştirilen operasyonlarda kullanılan ilaçların emzirme yoluyla bebeğe geçmesi engellenmiş olur.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: