Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Karın Germe

Karın Germe

Karın Germe Ameliyatı
Genetik faktörler, sık kilo alıp verme, doğum gibi nedenlere bağlı olarak gelişen sarkma ve çatlaklarıyla birlikte karın kaslarında oluşan derformasyonların giderilmesi için gerçekleştirilen cerrahi operasyona “Karın Germe Ameliyatı” (Abdominoplasty) denir. Yaygın olarak 2 tip “Karın Germe Ameliyatı” yöntemi kullanılır. Tam ve mini olarak ikiye ayrılan bu cerrahi operasyon genel anestezi altında ve hastane ortamında gerçekleştirilir, planlaması ise kişinin genel durumuna bağlı olarak yapılır.Örneğin tam karın germe ameliyatı hastanın durumuna göre göbek deliğinin yeri değiştirilerek ya da değiştirilmeden uygulanır.


Tam karın germe ameliyatı:
Sezaryen çizgisi denilen bölgede iki kasık arasında uzanan ince bir kesi hattı açılması ile gerçekleşir. Bu sayede karın içi kaslar sıkılaştırılır, fazla deri ve bölgesel yağ tabakası alınır, karın bölgesi şekillendirilir ve eğer gerekli ise yeni göbek deliği oluşturulur.Tam karın germe ameliyatının kesi izi bikini bölgesinin altında olduğu için rahatlıkla gizlenebilir. Ortalama 2-3 saat süren ameliyat sonrası hastanın 1 gece hastanede yatması uygun görülür nadir durumlarda ise hasta 2-3 gece hastanede yatmak durumunda kalabilir.


Mini Karın Germe Ameliyatı:

Kasık üstü ile göbek arasında küçük bir kesi açılması ile gerçekleşir. Fazlalık olan yağların ve deri dokusunun alınmasından sonra karın kasları gerilir. Mini karın germe operasyonu çoğunlukla liposuction ile birlikte hastaya sunulur. Göbek deliğinin tekrardan konumlandırılmadığı bu ameliyat ortalama 1-2 saat sürer. Operasyon sonrası hasta 1 gece hastanede kalır. Tam karın germe ameliyatının aksine mini karın germe ameliyatında dikiş izi karın bölgesinde olmadığı için estetik olarak rahatsız edici bir görüntü oluşturmaz.


Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci
Hastalar ameliyattan sonra vücuttaki yağ ve deri dokusunda sıvı ya da kan birikmesi riskine karşın 24-48 saat arası dren kullanmaktadır. Şişlik ve kanamanın en aza inmesi için ise karın bölgeleri sargılanır. Hastaların ilk birkaç gün şiddetli olmayan ve ilaçla kesilen ağrı hissetmeleri normal karşılanır. Ameliyat sonrası ilk günler hastalar karınlarındaki gerginlikten dolayı hafif eğik pozisyonda yürürler. Bu süreç kademeli bir şekilde kısa zamanda düzelir. Karın germe operasyonlarından sonra hastalar 1 hafta içinde günlük yaşantılarına geri dönebilirler fakat aktif bir yaşama geri dönmek için ameliyatın üzerinden ortalama 2-3 hafta geçmesi gerekmektedir. Hasta bu süreçte ağır hareketle birlikte yoğun egzersizden kesinlikle kaçınmalıdır. Operasyondan 1-3 hafta sonrasında ise hastanın dikişleri alınır. Bunların yanında hastanın korse kullanması gerekir fakat ne kadar süre kullanacağı kişiye göre farklılık göstermektedir.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: