Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

İnatçı Yağlarınızdan Liposuction İle Kurtulun ?

İnatçı Yağlarınızdan Liposuction İle Kurtulun ?

Liposuction Nedir?

Liposuction bilinenin aksine obezite ya da şişmanlık gibi rahatsızlıkların çözümü için uygulanan bir tedavi değildir. Aksine uzun süre yapılan diyet ve egzersizlere rağmen vücudun belirli bölümlerinde yer edinmiş olan yağ dokularının oluşturduğu görüntüden kurtulmak için uygulanan bir operasyondur.

Liposuction Nasıl Yapılır?

Lazer Lipoz olarak adlandırılan yöntemin haricindeki bütün liposuction uygulamaları lokal veya genel anestezi ile yapılır. Liposuction ameliyatının çeşidine göre hastaya uygulanan işlem farklılık gösterir fakat genel olarak başlangıçları vücutta 3 mm çapında kesi açılması ile olur. Uygulanan her liposuction yönteminden sonra hasta mutlaka korse kullanır. Lazer Lipoz olarak bilenen yöntemde en fazla 5000cc yağ emilimi gerçekleştirilebilmektedir bu yüzden bu yöntem klinik ortamlarda uygulanabilir fakat 5000cc üzerindeki yağ emilimi gerektiren operasyonlar hastane ortamlarında genel anestezi altında ve ameliyathanelerde yapılmaktadır.

Liposuction Ameliyatı Çeşitleri: Klasik liposuction ameliyatı günümüzde en çok kullanılan uygulama yöntemidir. Bel, basen, uyluk ve göbek bölgesindeki yağ dokularını için en iyi operasyon yöntemi klasik liposuction ameliyatıdır. Enjektörlü liposuction olarak adlandırılan yöntem ise diğer operasyonlara oranla daha zahmetli bir uygulamadır. Genellikle alınan yağ dokusunun vücudun başka bir bölgesinde dolgu malzemesi olarak kullanılacağı estetik uygulamalarında enjektörlü liposuction yöntemi tercih edilir. Vaser markasının ürettiği cihaz sayesinde yüksek enerjiye sahip ses dalgalarının yağ hücrelerini parçaladığı yönteme ise Ultrasonik-Vaser Liposuction adı verilir. Lazer liposuction ve Lazer lipoz isimli yöntemler ise temelde aynıdır. Bu iki yöntem arasındaki tek fark lazer lipoz uygulamasından sonra yağların idrar yolu ile vücuttan atılması sağlanırken lazer liposuction uygulamasından sonra yağların aspire edilmesidir.

Liposuction Sonrası İyileşme Klinik ortamında uygulanan liposuction uygulamalarından sonra hastalar öngörülen istiraht kurallarına uymak şartı ile aynı gün içinde evilerine dönebilmektedir. Operasyon sonrası hastaların bir kısımda gözlemlenen şişlik ve morluklar çoğunlukla 2 haftalık bir süre sonunda kendiliğinden yok olur. Hastane ortamında gerçekleşen operasyondan sonra ise hastaların 1 aydan önce ağır egzersiz ve işlerden kaçınması gerekmektedir fakat bunun dışında 2-3 içerisinde normal yaşantısına dönebilmektedir. Ayrıca hastaların liposuction ameliyatından sonra denize ya da havuza girebilmek için 4-5 hafta beklemesi gerekmektedir.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: