Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Bacak Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı?

Bacak Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı?

Operasyonun yapılacağı derinin sarkıklığı ve deri altında yer alan yağ dokusunun kalınlığına göre yapılacak olan bacak germe ameliyatına karar verilmektedir. Hızlı kilo alma ve verme nedenli deri gevşemeleri oluştuğu durumlarda derinin altında bulunan yağ tabakasının kalınlığı fazla olabilir. Bu gibi durumlarda bacak germe operasyonundan önce liposuction işlemi uygulanmaktadır. Liposuction ile fazla yağ dokusu alındıktan sonra sarkık olan deri cerrahi olarak alınır. Bu bölgede sarkmalar genel olarak uyluk derisinde oluşmaktadır ancak yaşa bağlı olarak sarkmalar bacağın genelinde de görülebilmektedir. Tüm bacağın gerilmesi gerektiği durumlarda popo hizasında yer alan izler belirgin olabilmektedir.

Ameliyat İzleri

İç uyluk germe operasyonlarında apış arası bölgesinden labia bölgesine kadar uzanan bir kesi gerçekleştirilebilir. Bu kesiler genellikle genital bölgeye doğru, sarkmaların durumuna göre 5 ile 7 cm civarında yapılmaktadır. Kesinin bu bölgede gerçekleştirilmesi yara izlerinin gizli kalmasını sağlar. Daha aşağı bölgeye kadar uzanan kesiler sonucu oluşan izler ise bacağın iç kısmında kalacak şekilde gerçekleştirilir ve önden ya da arkadan bakıldığında gözükmemektedir. Bazı hastalarda ameliyat sonucu oluşan izler daha fazla olabilir. Ayrıca ameliyat sonrasında izin daha fazla büyümemesi için hastaların operasyondan sonraki bir aylık süreçte uyluk hareketlerini kısıtlanması gerekir. Aksi takdirde hem iyileşme süreci olumsuz etkilenir hem de izlerin boyutu ameliyattan sonra daha büyük bir yer kaplar. Ameliyat sonrasında bacağın iç kısmına takılan korse ameliyatın iyileşme sürecini olumlu yönde etkiler.

Kimlere Uygulanabilir?

Bacak germe ameliyatı, bacaklarının iç kısmından yana problem yaşayan yetişkinler için uygulanabilmektedir. 18 yaşının altındaki kişilerde vücut gelişimi henüz tamamlandığı için bu gibi operasyonlar gerçekleştirilmemektedir. Ameliyat genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilir bu yüzden hastaların genel sağlık durumlarının iyi olması gerekir. Bacak germe operasyonu kadın hastalar kadar erkek hastalar tarafından da tercih edilmektedir. Bacağın iç bölgesinde oluşan sarkma bölgeleri kadınlar kadar erkeklerin hayatını da olumsuz yönde etkilemektedir. Operasyonların nasıl olacağı ve hangi yöntemle gerçekleştirileceği hastanın durumuna ve sarkmaların büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: