Türkçe English Arabian +90 212 304 43 33 / 34 Menu

Bacak Germe Ameliyatında Kullanılan Yöntemler Nelerdir ?

Bacak Germe Ameliyatında Kullanılan Yöntemler Nelerdir ?

Bacaklar vücudun bütün ağırlığını taşıdığı için özenli bir bakım yapılması gerektiren uzuvların başında gelmektedir. Bacaklar hızlı kilo kaybı sonucunda etkilenen bölgelerden bir tanesidir. Hızlı kilo verme sonucunda bazı kişilerde çeşitli sarkmalar meydana gelebilmektedir. Bu sarkmalar bacak germe ameliyatları ile ortadan kaldırılabilmektedir. Bacaklarda sarkmalar aynı zamanda yaşın ilerlemesi ile de ortaya çıkabilmektedir. Elastikiyetini kaybetmiş deri ve deri altı yağ dokusunun azalması özellikle uyluğun iç kısmında bacak dersinin kasıklardan aşağıya doğru sarkarak deforme olmasına neden olur. Yaşanan bu deformasyonun giderilmesine yönelik yapılan operasyonlar bacak germe ameliyatı ile giderilebilmektedir.

Bacak Germe Yöntemleri

Hastanın bacak bölgesinde bölgesel yağlanmalar gözlemlendiğinde bacak germe operasyonu ile birlikte bu bölgedeki yapın ortadan kaldırılması için liposuction uygulanabilmektedir. Bacağın, kasık ile birleştiği hattan yapılan operasyon ile bacağın iç kısmındaki sarkıklıklar giderilir. Aynı operasyon bacağın dış kısmında yer alan sarkmalar için de kullanılabilmektedir. Bu operasyonlarda kesi iç çamaşır içerisinde kalacak şekilde yapıldığı için dışarıdan herhangi bir iz kalmamaktadır. İç ve dış bacak germe operasyonları tek seansta birden yapılabilmektedir. Bazı durumlarda popo ve bacağın birleştiği hat sarkmalar ve kilo alımı sonucunda ortadan kalkmaktadır. Bu gibi durumlarda bacak germe operasyonu esnasında popoya tekrar şekil verilerek iki bölge arasında fark belirginleştirilerek daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

İç Uyluk Germe ve Uyluk Estetiği

İç uyluk bölgesinde yer alan deri, üst kolun iç bölgesinde yer alan deriyle benzerlik göstermektedir. Bu bölgelerdeki deriler vücudun diğer bölgelerinde yer alan deri yapısına göre çok daha ince ve daha az elastiktir. İç uyluk germe operasyonlarında kesi izi apış arasında yer alan kıvrımdan yapılarak ameliyat sonrasında olacak olan izin gizlenmesi amaçlanmaktadır. Diğer taraftan uyluk estetiği operasyonlarında ise kesi iç uyluğun orta kısmından başlayıp dizin üst bölgesine kadar uzanabilmektedir. Uyluk estetiği genel olarak aşırı yağ kaybı yaşamış olan hastalara uygulanabilir. Bacak bölgesinde çok fazla yağ dokusu olan hastalarda hem iç uyluk germe hem de uyluk estetiği operasyonu aynı anda yapılabilmektedir.

Size en uygun olan estetik uygulamasını birlikte PLANLAYALIM

BİZE ULAŞIN

© 2020 Op. Dr. Burak Türyılmaz. Designed by: